testy na nietolerancje pokarmowe

Food Detective to test, który pozwala na wykrycie produktów żywnościowych powodujących wytwarzanie przeciwciał IgG, które mogą być przyczyną nietolerancji pokarmowej, zespołu jelita drażliwego, wyprysku i zapalenia stawów. Po jego wykryciu, taki czynnik można wyeliminować okresowo z jadłospisu.

Produkty wykrywane testem Food Detective:

Jajo (całe)

Mleko krowie

Drożdże

Zboża
Pszenica, Pszenica Durum, Gluten, Żyto, Owies, Ryż, Kukurydza.

Orzechy i Ziarna
Migdały, Orzech brazylijski, Nerkowce, Orzeszki ziemne, Orzech włoski.

Mięsa
Kurczak, Wołowina Wieprzowina, Jagnięcina.

Ryby
Ryby białe (łupacz, dorsz, płastuga), Ryby słodkowodne (łosoś, pstrąg), Tuńczyk, Skorupiaki (krewetka, krab, homar, małże).

Warzywa
Brokuły, Kapusta, Marchew, Por, Ziemniaki, Seler, Ogórek, Papryka (czerwona, zielona, żółta), Rośliny strączkowe (groch, soczewica, harikot), Soja.

Owoce
Jabłka, Truskawka, Grejpfrut, Pomarańcza i Cytryna, Czarna porzeczka, Pomidor, Melon Mix (kantalupa, arbuz), Oliwki.

Inne
Czosnek, Imbir, Kakao, Grzyby, Herbata.